RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Біля берегів США помітили чергову повітряну кулю, схожу на китайського "шпигуна"

У США знову помітили повітряну кулю, яка пролетіла над деякими частинами Гавайських островів. Американські військові стежать за його переміщенням деякий час і заявили, що він не становить загрози.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на трьох офіційних представників США.

Читайте також: "Повітряні кулі" окупантів в Україні: як виглядають і навіщо вони потрібні Росії

За словами американських військових, куля не загрожує повітряному руху чи нацбезпеці США, а також не передає сигнали. Водночас вони поки що не з'ясували, кому належить об'єкт, проте підозрюють, що Китаю. Також наразі не відомо, чи це метеозонд.

На даний момент куля рухається до кордонів Мексики. Джерела серед офіційних осіб США зазначили у коментарі NBC News, що все ще можуть його збити, якщо він почне знижуватися.

"Індо-Тихоокеанське командування США відреагувало на непізнаний радіолокаційний сигнал у п'ятницю поблизу острова Гаваї. Тихоокеанські ВПС запустили три F-22 для оцінки ситуації та візуального огляду. Ми спостерігали за проходженням об'єкта й оцінили, що він не становить загрози", - заявив речник Індо-Тихоокеанського командування.

Нагадаємо, 19 квітня в небі Києва було зафіксовано падіння невідомого повітряного об'єкту і після перевірки інформація про ймовірне застосування ворогом літальних апаратів або повітряного удару не підтвердилася.

  • Вас може зацікавити:

Нова "зброя" Кремля: навіщо росіяни запустили над Україною кульки

Нова фішка від окупантів: що являють собою "повітряні кулі" з кутовими відбивачами

США збили невідомий об'єкт над Аляскою: що відомо