RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Республіканці критикують Трампа за його висловлювання про Камалу Гарріс

Представники обох партій, зокрема і республіканці, почали критикувати кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Тампа за його нещодавні висловлювання стосовно расової ідентичності віцепрезидентки США Камали Гарріс.

Про це пише The Guardian.

"Коментарі Трампа в NABJ (The National Association of Black Journalists - "Апостроф") щодо расової ідентичності Гарріс викликали двопартійну критику", – пише видання.

Це викликало критику як з боку республіканців, так і з боку демократів.

Ларрі Хоган, колишній губернатор-республіканець штату Меріленд, написав в соцмережі Х: "Неприйнятно і огидно нападати на віцепрезидентку Гарріс або на будь-чию расову ідентичність. Американський народ заслуговує на краще".

Сенатор-республіканець від штату Аляска Ліза Мурковскі сказала: "Можливо, вони не знають, як вести кампанію, і тому за замовчуванням звертаються до питань, які просто не повинні бути проблемою".

Джон Тьюн з Південної Дакоти, лідер республіканців у Сенаті, підтримав подібні настрої, сказавши: "Кампанія... має бути зосереджена на проблемах... Я просто думаю, що саме на цьому потрібно зосередитися".

З боку демократів сенатор Рафаель Уорнок сказав CNN: "Це те, ким є Дональд Трамп. І він знову і знову нагадує нам, що єдине, що він знає - це політика поділу і ненависті".

Нагадаємо, раніше у скандал потрапив також напарник Трампа. Американська акторка, зірка серіалу "Друзі" Дженніфер Еністон розкритикувала кандидата Дональда Трампа у віцепрезиденти Джей Ді Венса за його коментарі стосовно демократів, яких він назвав "купкою бездітних кошатниць із жалюгідним життям".