RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Карантин допоміг парі великих панд почати спаровуватися після 10-річної паузи: відео

У парку розваг Ocean Park в Гонконзі почали спаровуватися панди, які до цього протягом 10 років відмовлялися розмножуватися. Експерти вважають, що їм допоміг карантин - тварини в зв'язку з відсутністю відвідувачів в парку отримали більше особистого простору.

Про це повідомляється в матеріалі CNN.

У матеріалі наголошується, що панди Ін-Ін і Ле-Ле з Гонконгу після закриття парку на карантин "почали робити спроби до природного розмноження". Також персонал відзначає зміни в їх поведінці: Ле-Ле стала більше часу проводити в воді, а Ін-Ін зацікавився навколишнім середовищем - він більше переміщується по вольєру і винюхує.

Керівник парку Майкл Бос зазначив, що персонал після 10 років марних спроб домогтися природного парування тварин почав думати про штучне запліднення, але тепер така необхідність відпала.

Наглядачі уточнили, що сподіваються на поповнення родини панд з Гонконгу вже в цьому році - вагітність у цього типу тварин може тривати від 72 до 324 днів.

В даний момент великі панди внесені до Червоної книги як вид, що знаходиться під загрозою зникнення - в природному середовищі існування залишилося всього лише 1800 таких тварин.

Як повідомляв "Апостроф", раніше американські журналісти розповіли про перший випадок зараження коронавірусом у тварин в США - COVID-19 підхопила тигриця Надя із зоопарку в Нью-Йорку.