RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Китаї знайшли загублений мавзолей імператора - його побудували 1800 років тому

У китайській провінції Хенань археологи знайшли древню кам'яну посудину, яка допомогла ідентифікувати мавзолей імператора Лю Чжи з династії Східна Хань (25-220 роки нашої ери). Посудину було знайдено на території міста Лоян, яке було однією з древніх столиць Китаю.

Про це повідомляє china.org.cn.

Руїни мавзолею було знайдено ще кілька років тому, однак тоді не знали, що це було за спорудження.

При розкопках археологи знайшли круглу посудину тазообразноъ форми висотою 25 см і діаметром 80 см. На стінках були вигравірувані ієрогліфи. При розшифровці напису з'ясувалося, що артефакт був виготовлений в третій рік правління Гуанхе - в 180 році нашої ери.

Археолог Ван Сяньци пояснив, що Гуанхе - це титул Лю Хуна, наступника імператора Лю Чжи. На думку вчених, кам'яна посудина була виготовлена, коли Лю Хун будував мавзолей для Лю Чжи.

За словами вченого, нова знахідка узгоджується з раніше вивченими історичними даними. Це дозволяє впевнено сказати, що знайдено саме руїни мавзолею імператора Лю Чжи.

На думку Ван Сяньци, знайдену посудину було виготовлено під час будівництва мавзолею Лю Чжи. Це відкриття має велике значення для вивчення практики поховань імператорів династії Східна Хань. На сьогоднішній день виявлено руїни двору, коридор, колодязь і дренажний канал.

На фото - фрагменти будівельного матеріалу, виявлені в мавзолеї:

Дренажна система в мавзолеї:

Як повідомляв "Апостроф", в Центральному Китаї археологи виявили загублене стародавнє місто, якому 5 300 років.