RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Біля берегів Балі знайшли фрагменти зниклого підводного човна: що сталося з моряками

Зниклу субмарину "Наннггала-402", на борту якої перебували 53 члена екіпажа, офіційно визнали затонулою у берегів Індонезії.

Про це повідомляє Reuters та BBC.

Так, рятувальникам вдалося знайти фрагменти підводного човна, який таємниче зник цього тижня біля берегів туристичного Балі, тому субмарину визнали затонулою.

"Враховуючи виявлені нами свідчення, ми переходимо до фази, коли субмарина вважалася зниклою, до фази, коли вона вважається затонулою", - заявив начальник штабу ВМС Індонезії Юдо Маргоно.

Рятувальники виявили у воді деталі торпедного апарату, ємність зі змазкою для перископу і молитовні килимки членів екіпажу.

За словами начальника штабу ВМС Індонезії, сканування виявило субмарину на глибині 850 метрів, що перевищує максимальні показники для виживання човна, оскільки "Наннггала-402" може занурюватися в воду лише на 500 метрів.

Юдо Маргоно також додав, що запас кисню у моряків мав скінчитися вранці у суботу, 24 квітня.

Адмірал припустив, що субмарина під час навчань була перевантажена, оскільки розрахована на 34 члена екіпажу, а на момент зникнення човен перевозив 53 людини, і такі порушення експлуатації могли призвести до виникнення тріщин та розриву стального корпусу.

Раніше ми повідомляли, що біля берегів Тунісу затонуло судно, що перевозило мігрантів з африканських країн.