RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

КНДР здійснила запуск балістики в бік Східного моря

В середу, 18 вересня, Північна Корея здійснила запуск балістики в східному напрямку. Берегова охорона Японії заявила про щонайменше дві окремо випущені балістичні ракети.

Про це повідомляє Yonhap та Bloomberg.

Yonhap зауважує, що точна кількість балістичних ракет наразі не встановлена. Об'єднаний комітет начальників штабів (ОКШ) заявив, що виявив запуск, але не надав жодних подробиць, сказавши, що наразі проводиться аналіз.

Bloomberg також додає: "Північна Корея запустила кілька балістичних ракет малої дальності, продемонструвавши військову техніку, яку вона, як підозрюють, відправила до Росії під час випробувань, що відбулися невдовзі після того, як вона відправила свого міністра закордонних справ до Москви".

Зауважують, що КНДР запустила кілька ракет, починаючи з 6:50 ранку, в напрямку свого східного узбережжя, які пролетіли близько 400 кілометрів. Берегова охорона Японії додала, що окремо було випущено щонайменше дві балістичні ракети, які впали за межами виключної економічної зони країни.

Південна Корея засудила запуск як «провокаційний акт» і заявила, що ділиться інформацією з США і Японією.

Відомо, що приблизно за день до запуску ракет міністр закордонних справ Північної Кореї вирушила до Росії, здійснивши свою другу менш ніж за рік поїздку до країни, "...яка є головним спонсором режиму Кіма".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що Північна Корея здійснила запуск кількох балістичних ракет малої дальності біля свого східного узбережжя. Зауважують, що це перший такий запуск за останні два місяці.