RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Голова КНР та президентка Молдови обмінялися привітаннями з нагоди 30-річчя встановлення дипвідносин

Голова КНР Сі Цзіньпін та президентка Молдови Майя Санду у неділю, 30 січня, обмінялися вітальними телеграмами з нагоди 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Китаю.

Сі Цзіньпін зазначив, що Китай та Молдова є традиційними дружніми партнерами зі співпраці. За минулі 30 років китайсько-молдовські відносини розвивалися у здоровому та стабільному руслі, поглиблювалась політична взаємодовіра, активно просувалася співпраця у різних сферах, велася тісна взаємодія у міжнародних та регіональних справах. В умовах пандемії COVID-19 народи двох держав надали одна одній допомогу, показавши повчальний приклад солідарності у боротьбі з епідемією.

Голова КНР наголосив, що надає великого значення розвитку китайсько-молдавських відносин, готовий спільно з президенткою Санду докласти зусиль, щоб використати 30-ті роковини встановлення дипвідносин як можливість для сприяння подальшому розвитку зв'язків між державами та двосторонній співпраці у різних галузях на благо обох країн та їхніх народів.

Санду заявила, що нині у молдавсько-китайських відносинах зберігається тенденція швидкого розвитку, безперервно посилюється політичний діалог, поглиблюється взаємовигідна співпраця, а координація у багатосторонніх справах стає дедалі успішнішою. Молдова вдячна Китаю за допомогу у боротьбі з епідемією, готова продовжувати розкривати потенціал міждержавного співробітництва у всіх сферах та сприяти подальшому розвитку двосторонніх відносин.

Як повідомляв "Апостроф", міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в ході відеоконференції з міністром закордонних справ Китаю Ваном І заявив, що Китай у 2021 році посів друге місце за обсягом інвестицій в Угорщину.