RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Гучна заява Польщі по газопроводу РФ в обхід України розбурхала путінців

Заступник міністра закордонних справ Польщі, міністр у європейських справах Конрад Шиманьский заявив про можливий судовий позов щодо країн Євросоюзу з приводу проекту газопроводу "Північний потік-2", за допомогою якого РФ має намір експортувати газ в Європу в обхід України.

Про це Шиманьский написав у статті для Financial Times, передає "РИА Новости".

Підтримка проекту з боку будь-якої держави-члена або ж бездіяльність Єврокомісії, яке призведе до привілейованого положення "Північного потоку-2" – наприклад, звільнення від ринкових правил Третього енергопакету, — можуть спричинити за собою юридичні претензії з боку Польщі та інших країн, у тому числі в суді", — пише заступник міністра закордонних справ Польщі.

Дана заява викликала бурхливу реакцію у адептів політики президента Росії Володимира Путіна.

"Мабуть "розвиненою" польській економіці буде дуже боляче, якщо в добавок до занепаду експорту сільгосппродукції вона ще позбутися доходів від транзиту ( та інших супутніх доходів) газу", "У Польщі є маса інших способів піднімати економіку, а наживатися за рахунок труби з Росії по "Північному потоку-2" - верх лицемірства і цинізму", "В 2019 р. закінчується договір про транзит газу через Україну. Потрібно сказати гейропейцям, що вони отримають стільки газу, скільки пройде по Північному Потоку. Тому, що з Україною договір продовжений не буде. І що тільки від них залежить, чи буде це 1 труба або 2", "Пшеків жаба душить, денюжка повз проходить", "Ну так в чому справа? Закривай засувки і все! Верещать як пси різані!", - пишуть путінці в коментарях до новини.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Єврокомісія жорстко висловилася стосовно перспектив проекту газопроводу "Північний потік-2".