RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

МЗС Німеччини застеріг Туреччину від союзу з Росією

Стримана реакція Європейського Союзу на політичні події в Туреччині, зокрема, на референдум щодо зміни Конституції і випади на адресу Німеччини, пояснюється побоюванням, що Анкара зблизиться з Москвою. Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель, передає DW.

За його словами, є загальний інтерес не допустити подальшого розвороту Туреччини на схід, тому існує спільне розуміння необхідності деескалації конфлікту.

Глава МЗС Німеччини нагадав, що навіть у епоху військової диктатури у Туреччині ніхто не намагався заперечити членство країни у НАТО, щоб не допустити руху Туреччини "в неправильному напрямку".

Офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт також підкреслив, що Берлін не збирається вживати заходів для ескалації конфлікту з Туреччиною.

Так, Німеччина не планує закривати в'їзд в країну ні для самого президента Реджепа Тайіпа Ердогана, ні для його міністрів, які приїжджають у країну з агітаційними цілями.

У той же час, на думку Зайберта, порівняння ФРН з нацистською Німеччиною абсурдні і недоречні, а також призводять до приниження злочину націонал-соціалізму. Нагадаємо, раніше після відмови трьох німецьких міст проводити агітаційні заходи турецьких міністрів Ердоган порівняв політику ФРН щодо Анкари з політикою націонал-соціалістів.

Як повідомляв "Апостроф", між Німеччиною і Туреччиною розпочинається конфлікт через звинувачення турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана офіційного Берліном у підтримці тероризму.