RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Єврокомісар розповів про наслідки перемоги Ле Пен

Перемога глави партії проросійської партіїї "Національний фронт" Марін Ле Пен на президентських виборах у Франції буде означати кінець Європи в її нинішньому вигляді. Про це заявив комісар з економічних і фінансових питань Єврокомісії П'єр Московісі в інтерв'ю німецькому тижневику Zeit, передає "Укрінформ".

За словами єврокомісара, він не може собі уявити ЄС і євровалюту без Франції, а саме це - вихід з цих союзів - пообіцяла здійснити кандидат від французьких націоналістів у разі своєї перемоги.

Московісі також констатував відсутність у Єврокомісії "плану Б" на випадок перемоги Ле Пен.

У той же час він зазначив, що його політичний досвід говорить: не можна готувати "план Б". "Якщо ви це робите, це означає, що ви більше не вірите у "план А". Наш "план А" звучить так: вона програє вибори. Це стало б важливим знаком, що французи не дали їй себе звабити", - заявив єврокомісар.

Він також критично оцінив дії нової американської адміністрації і закликав Європейський Союз виступити єдиним фронтом у спілкуванні з Дональдом Трампом, хоча американці і мають інші інтереси, ніж європейці, яких вони хочуть їх роз'єднати. Московісі додав, що США і Росія мають значно сильніші переговорні позиції, якщо вони ведуть справу з 27 окремими державами, а не з блоком держав.

Нагадаємо, раніше Марін Ле Пен заявила, що вона не вважає президента Росії Володимира Путіна загрозою для безпеки Європи.