RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Виживання Заходу: Горбулін вказав на сумне становище Європи через Путіна

Захід не може повірити в те, що світ через двадцять років знову повернувся в реалії холодної війни, і цей стан активно використовує РФ для свого втручання в політику інших країн.

Таку думку висловив директор Національного інституту стратегічних досліджень, радник Президента України Володимир Горбулін у своїй статті на сайті ZN.ua.

На його думку, головним методом в операції впливу Москви на західні країни, є підживлення ненависть "простих людей" і дати цій ненависті виливатися через популістів, які постають лідерами цих рухів.

Успіх Росії в цій справі Горбулін пояснює тим, що "Захід все ще не може повірити, що світ, який понад 20 років тому, здавалося, рішуче пішов від жахів холодної війни, несподівано зробив коло і повернувся в світ "постправди, постзападу, постпорядку". При цьому останні визначення, на думку експерта, використовують ті, хто бояться вимовляти звичні слова: брехня, пропаганда, дезінформація.

Горбулін вважає, що в існуючому новому порядку, який диктує Путін, Європа знаходиться в стадії шоку, який супроводжується запереченням. "Запереченням того, що це взагалі можливо. Запереченням того, що ситуація драматично змінилася й більше не стане колишньою", - пише він.

Такий стан справ дуже вигідно Росії, яка продовжує підживлювати думки Заходу про те, що все ще можна повернути. "Але тут ціна впевненості у "відсутності диявола" — саме виживання Заходу, оскільки йому явним чином кинутий виклик", - вважає Горбулін.

Про те, що Захід не помічає, як Росія веде війну на його території, читайте на сайті "Апострофа".