RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Французький міністр пішов у відставку через скандал з його дочками

Міністр внутрішніх справ Франції Брюно Ле Ру подав у відставку після того, як вибухнув скандал через найм на роботу в парламент його двох неповнолітніх дочок.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Увечері 21 березня міністр подав заяву про свою відставку президенту Франції Франсуа Олланду. Після цього за пропозицією прем'єр-міністра країни Олланд призначив новим главою МВС Маттіаса Фекля, який раніше обіймав посаду держсекретаря у справах зовнішньої торгівлі та розвитку туризму Франції.

Раніше французький телеканал TMC повідомив, що за час перебування Ле Ру депутатом Нацзборів Франції він незаконно працевлаштував своїх дочок, яким було 15 і 16 років, на роботу в парламент. За даними ЗМІ, дівчата працювали влітку та під час шкільних канікул, вони отримали близько 55 тисяч євро. Згідно французьким законам, депутати можуть працевлаштовувати родичів, однак виявилося, що час роботи дочок Ле Ру не співпав з графіком навчання, тому виникли підозри в їх фіктивному працевлаштуваннi. Фінансова прокуратура Франції веде перевірку з цього приводу, сам колишній міністр звинувачення відкидає.

Як повідомляв "Апостроф", раніше фінансова прокуратура Франції висунула звинувачення Франсуа Фійону, кандидату в президенти від партії "Республіканці".