RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Закладення бомби в Осло: поліція затримала 17-річного росіянина

Правоохоронні органи Норвегії затримали сімнадцятирічного росіянина, якого підозрюють в закладці предмета, схожого на бомбу, в центрі Осло. Про це повідомила представник поліції безпеки країни Сигне Аалінг, передає телеканал NRK.

За її словами, росіянина, який у 2010 році прибув до Норвегії і попросив притулку, було затриманий у ніч на неділю, 9 квітня. Крім того, відзначається. що підозрюваний є мешканцем Осло.

Затриманого звинувачують в незаконному поводженні з вибуховими речовинами. Затриманого вже допитали в штаб-квартирі поліції

Раніше правоохоронці повідомили, що здійснили контрольований підрив підозрілого предмета, виявленого в норвезькій столиці в ніч з 8 на 9 квітня неподалік від станції метро "Грьонланн".

Вибухотехніки знищили знахідку, однак поки не ясно, чи була там вибухівка. У той же час, в поліції зазначили, що потужність вибуху виявилася сильнішою, ніж міг викликати заряд вибухівки, встановлений саперами.

У посольстві Росії в Норвегії заявили, що у них поки немає інформації про затримання громадянина Росії.

Нагадаємо, 7 квітня у Стокгольмі (Швеція) громадянин Узбекистану на вкраденій вантажівці врізався у натовп перехожих, що призвело до загибелі чотирьох осіб.