RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Приватного сектора не стосується: у СБУ зробили важливе уточнення щодо антиросійських санкцій

Служба безпеки України не має наміру починати перевірки на приватних підприємствах, що використовують програму "1С", яка потрапила під санкції. Про це повідомила глава департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Юлія Лапутіна, передає "Интерфакс-Украина".

"СБУ, насправді, не має ніяких питань до приватного сектору, який працює на законних підставах і з питання 1С ніхто ні до кого приходити не буде", - зазначила представник СБУ.

За її словами, програма "1С" - монополіст ринку, працює багато років, і бізнесу буде дуже незручно переходити на інші продукти.

"Можу сказати, що приватного сектора це взагалі не стосується, ми не можемо впливати на приватний сектор, щось йому нав'язувати, ми можемо тільки рекомендувати звернути увагу на те, що дані, які виходять від ваших бізнес-структур, обробляються у РФ" , - додала Лапутіна.

Вона підкреслила, що рішення про санкції на програму "1С" торкнеться державних структур, але поточний фіскальний рік пройде без змін, і тільки в наступному році компанія "1С" не зможе брати участь в тендерах.

Нагадаємо, раніше у НАТО підтримали рішення української влади заблокувати інтернет-ресурси країни-окупанта - Росії.