RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні розповіли, як Макрон перехоплює у Меркель пальму лідерства в ЄС

Президент Франції Еммануель Макрон як більш проамериканський лідер перехоплює ініціативу канцлера Німеччини Ангели Меркель в якості лідера Європи, здатного вирішувати актуальні проблеми Європейського Союзу, в тому числі і на українському напрямку.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю "Апострофу".

"Макрон як молодий політик, який здатний вирішувати проблеми на континенті, перехоплює пальму лідерства у Німеччині і затверджується як світової політик. З іншого боку, Німеччина готова на вирішення цього питання - фрау Меркель треба йти на вибори з позитивним результатом на міжнародній арені. У неї провальна ситуація всередині країни у зв'язку з мігрантами. А тут вона готова вийти і сказати, що вона може вирішувати проблему і є світовим політиком", - зазначив експерт.

Він також пояснив, чому Меркель займає проросійську позицію в справі побудови газопроводу Nord Stream 2.

"Макрон більш проамериканський, а США зацікавлені в переділі європейського ринку. Чому санкції з Криму не будуть зняті? Зараз йде війна за газовий ринок Європи, а Меркель лобіює "Північний потік-2". Вона розуміє, якщо вона його не пролобіює, то сяде на американську голку. і вийде, що доведеться міняти політику ЄС і погоджувати курс зі Штатами, оскільки буде наркозалежність від США. Тому вона проявляє лояльність до РФ", - підкреслив експерт.

У той же час, на думку Жданова, Україна втратила свій шанс бути впливовим гравцем навіть в проблемі деокупацію Донбасу.

"У нас був шанс прийняти закон про деокупацію, визнати Росію агресором і тоді формат переговорів був зовсім би іншим - стороною конфлікту була б Російська Федерація. У цьому випадку ми отримували величезні дивіденди і перетворювалися з об'єкта міжнародної політики в суб'єкт. Ми могли б заявити про своїх правах і могли їх відстоювати. нас би в цій ситуації підтримали б США. Думаю, що підтримала б і Франція, що перебуває в контекст США. підтримала б Великобританія, яка, до речі, нас підтримує і хоче увійти в "нормандський формат". і Польща висловлювала бажання увійти до складу цього формату. Ми чомусь проігнорували ці ініціативи ", - заявив Жданов.

За його словами, президента України Петра Порошенка поставили перед конкретним фактом - він зобов'язаний або виконати свої політичні обіцянки, або йти у відставку і призначати дострокові президентські вибори.

"Тому осінь у нас буде дуже цікава", - додав експерт.

Детальніше про те, що чекає Україну восени і чому Заходу все одно, яким шляхом вирішити проблему Донбасу читайте в інтерв'ю "Апострофу" Олега Жаднова "Заходу все одно, як вирішиться проблема Донбасу, але Порошенко змусять виконати "Мінськ"- військовий експерт".