RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Словаччині розгорівся скандал після виступу спікера парламенту в Держдумі РФ

Спікер Національної ради (парламенту) Словаччині Андрій Данко виступив перед комітетом з іноземних справ, де пояснював свою поїздку в Москву і виступ на засіданні Держдуми.

Про це повідомляє SME.sk, передає "Європейська правда".

Андрій Данко виступив у Держдумі 15 листопада де, зокрема, заявив, що "Росія є складовою частиною світової безпеки, подобається це комусь чи ні".

На зустрічі з комітетом у закордонних справах парламенту Словаччини Данко назвав свій виступ в Держдумі історичною подією.

"Я був здивований можливістю виступити. Я хотів донести основне повідомлення про те, що ЄС може стати мостом у питаннях, які розділяють Європу. Це також була можливість публічно подякувати за звільнення під час Другої світової війни", - зазначив спікер словацького парламенту.

За його словами, він як спікер парламенту намагається встановити діалог і проводити зустрічі з усіма представниками інших країн.

"Я відмовляюся звинувачувати народи на основі ідеології. Я відмовляюся звинувачувати Німеччину в нацизмі і Росію в комунізмі", - сказав Данко

У свою чергу, представники парламентського комітету підкреслили, що кожен політик має право висловлювати свої погляди, однак Андрій Данко говорить в Держдумі не від свого імені, а від імені всього парламенту Словаччини, на сто у нього не було повноважень.

Також один з членів комітету звернув увагу, що РФ представляє собою ризик як для Словаччини, так і для НАТО в цілому.

"Я вважаю, що Росія є країною, яка, безсумнівно, є ризиком для Словаччини і Європи. Коли ми вступили в НАТО, російський маршал нехай це буде відомо, обіцяв націлити на нас ракети з ядерними боєголовками. Так що не треба нам прищеплювати любов до російської культури ", - підкреслив словацький парламентарій.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно кандидат у президенти Чехії Іржі Драгош висловив стурбованість з приводу можливого впливу Росії на президентські вибори в Чехії.