RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

На Заході озвучили тривожне спостереження щодо війни між Європою та Росією

Проблеми у виконанні угод про контроль над озброєннями, розгортання додаткових збройних сил і напруженість у відношенні військових навчань збільшили ризик ненавмисного збройного зіткнення між НАТО і Росією.

Про це йдеться в щорічному звіті Мюнхенській конференції з безпеки, який в 2018 році носить назву "На край – і назад?", передає британське видання Daily Express.

У доповіді наголошується, що нинішня ситуація може призвести до подальшого погіршення ситуації в галузі безпеки в Європі".

"При такому важкому становищі помилки, прорахунки і непорозуміння можуть призвести до випадкового військового зіткнення", - йдеться в документі.

Звертається увага, що конфлікт в Україні став величезним каменем спотикання для деескалації напруженості між Росією і Заходом, а рішення США надати летальна зброю Україні, ймовірно, зміцнить поточну безвихідну ситуацію.

Також підкреслюється, що держави Східній Європі борються в "обстановці оспорюваної безпеки", опинившись між Євросоюзом і НАТО з одного боку, та Росією - з іншого, в той час, коли політика ЄС "Східне партнерство" "втратила свій дух" і зовсім небагато шансів того, що Альянс найближчим часом прийме більше членів.

Як говориться в доповіді, деякі члени ЄС скептично ставляться до подальшого розширення союзу, в той час як Угорщина і Польща перебувають в прямій конфронтації з Брюсселем. А Німеччина – головна євроінтеграційна сила – зосередилася на внутрішніх питаннях.

Проте є і деякі позитивні моменти – економічне зростання та поліпшення настроїв серед населення надають "більше, ніж проблиск надії" для ЄС на економічному фронті.

У доповіді вказується на прогрес у військовій співпраці на східному фланзі НАТО, і нагадується, що Альянс зараз перебудовує свою структуру військового командування.

З 16 по 18 лютого близько 500 політичних і військових діячів з Європи, Африки, США, Росії та країн Перської затоки будуть почекати виклики у сфері безпеки на щорічній Мюнхенській конференції.

Як повідомляв "Апостроф", авторитетне видання Foreign Affairs закликало США до активної політики стримування щодо Росії.