RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Німеччині заговорили про скасування безвізу для Грузії

Уряд землі ФРН Північний Рейн-Вестфалія закликало припинити дію безвізового режиму з Грузією, який був введений в 2017 році.

Про це повідомляє українська редакція DW.

Міністр землі з питань інтеграції землі Йоахім Штамп написав відповідний лист виконуючого обов'язки глави МВС Німеччини Томаса де Мезьєру. Відзначається, що кількість шукачів притулку з Грузії різко зросла, і частина цих людей займаються "кримінальною діяльністю". Штамп закликав де Мезьєра вжити заходів з метою припинення безвізового режиму для Грузії.

Федеральне міністерство внутрішніх справ визнало, що різке зростання кількості шукачів притулку з Грузії є проблемою.

"Вживаються відповідні заходи", - зазначили у відомстві.

За інформацією медіакомпанії WDR, в листі Штамп зазначив, що в Німеччині в минулому році кількість шукачів притулку з грузинськими паспортами зросла з 170 до 743 чоловік в місяць.

У свою чергу, глава МЗС Грузії Міхеїл Джанелідзе 10 лютого зазначив, що уряд країни серйозно сприймає стурбованість країн-членів ЄС. За його словами, на даний момент відсутні умови для зупинення візової лібералізації, але необхідно, щоб "громадяни Грузії звернули увагу на ряд правил і не порушували їх", передає агентство "Інтерфакс".

Про ситуацію навколо безвізового режиму з ЄС для України читайте в матеріалі "Апостроф": Забрати безвіз - крайній захід, в Європи є інші санкції для України – нардеп