RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Британія готує нові санкції проти Росії – Telegraph

Відносно чиновників з Росії, які причетні до корупції та порушення прав людини, велика Британія введе новий жорсткий санкційний режим, аналогічний з уже прийнятими США і Канадою заходами.

Про це пише британське видання The Telegraph.

Відзначається, що про це вже домовилися міністр закордонних справ Борис Джонсон і голова МВС Великобританії Ембер Радд. Вони зійшлися на думці, що Великобританія розробить свою версію ухваленого в США "закону Магнітського".

Підкреслюється, що ці заходи почали розроблятися ще до того, як був отруєний екс-полковник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Як кажуть представники Консервативної партії, законопроект знаходиться в Палаті громад. Міністри дали згоду на запровадження аналога "акту Магнітського", але вони при цьому заявили, що уряд пручається внесення в нього "ключових елементів, які зроблять цей закон по-справжньому дієвим.

У Британії про нові санкції стали говорити після того, як екс-прем'єр-міністр Девід Кемерон у грудні поскаржився, що "ми не ввели "акт Магнітського", слідуючи аналогічних кроків США, Канади та декількох країн ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні США внесли в "список Магнітського" главу Чечні Рамзана Кадирова.