RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Німеччина прийняла важливе рішення щодо скасування принципу одноголосності в ЄС

Міністерство закордонних справ Німеччини виступило з підтримкою пропозиції голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про скасування принципу одноголосності при голосуванні Європейського Союзу з питань зовнішньої політики.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Принцип одноголосності дозволяє легко домогтися своїх цілей тим, хто хоче ззовні внести в розкол в ЄС", - заявив міністр з європейських справ МЗС Німеччини Міхаель Рот.

Дане рішення також підтримав експерт з питань зовнішньої політики консервативної фракції ХДС/ХСС у бундестазі Юрген Хардт.

"Можливість прийняття рішень більшістю була б доцільним доповненням арсеналу європейської зовнішньої політики, вона підвищила б здатність Євросоюзу діяти", - заявив він.

Єврокомісар з питань політики сусідства і переговорів про розширення Иоханнес Хан заявив, що, можливо, в майбутньому не всі рішення щодо вступу до Євросоюзу нових країн будуть прийматися на основі принципу одноголосності.

Нагадаємо, на Мюнхенській конференції з безпеки в лютому Юнкер закликав скасувати принцип одноголосності при прийнятті зовнішньополітичних рішень. За його словами, цей принцип перешкоджає можливостям Євросоюзу брати участь у вирішенні важливих проблем міжнародної політики.

Як повідомляв "Апостроф", депутати Європарламенту розкритикували главу Єврокомісії Жан-Клода Юнкера за його привітання Володимира Путіна з перемогою на президентських виборах в Росії.