RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Орбан, "Йоббік" та інші: з'явилася інфографіка з результатами парламентських виборів в Угорщині

За попередніми результатами парламентських виборів в Угорщині, більшість голосів набрала правляча партія "Фідес", яку очолює прем'єр-міністр Віктор Орбан.

Про це свідчать дані на сайті угорського виборчкому.

Після обробки 98,5% бюлетенів стало відомо, що правляча партія набрала 48,49% голосів. На другому місці - праворадикальна партія "Йоббік" з 19,50% голосів.

Тим самим партія прем'єра отримує в парламенті 134 місця, тобто дві третини, а "Йоббік" - 27. Ще 19 місць отримують угорські соціалісти.

Тим часом Орбан в ніч після голосування вже оголосив про перемогу своєї партії.

"Ми перемогли! Угорщина отримала велику перемогу", - сказав він.

Він зазначив, що "тепер (для партії влади) буде мудро вести себе скромно", не пояснивши про що йде мова. Орбан подякував тим, хто віддав голоси за партію "Фідес" і окремо подякував угорців, які голосували за кордоном.

Парламентські вибори в Угорщині відбулися 8 квітня. Явка склала 68,13%, що за даними місцевого виборчкому стало рекордним показником.

Детально про парламентські вибори в Угорщині і про те, як позначиться на Україні перемога "Фідес" читайте в матеріалі "Апострофа" - Україна може вибити ґрунт з-під Путіна та його "друзів", але обрала небезпечний підхід.