RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Названо найщасливіші і найнещасніші нації в ЄС

На сьогоднішній день найщасливішою нацією в Європейському союзі є ірландська.

Про це свідчать дані соціального опитування, проведеного на замовлення Єврокомісії.

Так, 97% опитаних ірландців вважають себе щасливими: це найвищий показник в ЄС (середній показник - близько 83%). Крім того, 92% респондентів з цієї країни заявили, що цілком здорові (середній показник - 78%).

Найбільш нещасливими себе відчувають румуни - тільки 59% опитаних з цієї країни вважають себе задоволеними життям, а найбільш хворими - латвійці: всього 14% опитаних у Латвії заявили, що відчувають себе чудово.

У цілому більшість жителів ЄС вважають своє життя як мінімум непоганим і говорять про рівні можливості для всіх. При цьому серед країн по другому пункту є чималі відмінності: якщо 81% датчан вірять, що мають рівні можливості, то лише 18% греків з ними в цьому солідарні.

Також опитування показало, що більшість жителів ЄС (84%) вважають різницю в доходах занадто великою. Особливо високий цей показник у Португалії (96%) і ФРН (92%), а найнижчий - у Нідерландах (59%). У всіх країнах ЄС, крім Данії, більше 60% опитаних впевнені - влада повинна щось зробити з цього приводу.

У той же час 47% європейців вважають, що глобалізація - це добре, з ними не згодні 21% опитаних. 39% респондентів в ЄС вважають приплив мігрантів в їх країни позитивним моментом, а 33% - негативним.

Уточнюється, що дане опитування проводилося 2-11 грудня 2017 року; у 28 країнах-членах ЄС було опитано 28 031 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", між головою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером і лідерами європейських країн назріває суперечка щодо планів з розширення ЄС.