RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Польський топ-чиновник влип у скандал через гучне звинувачення на адресу лікарів з України

Віце-спікер Сейму Польщі Станіслав Тишка потрапив в скандал після того як в ефірі одного з телеканалів заявив, що через працевлаштування нібито менш кваліфікованих медичних працівників з України в польських лікарнях вмирає більше людей.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У свою чергу посольство України зажадало вибачення від Тишки за "ксенофобську і примітивну спробу перекласти вину на іноземців" і закликали владу Польщі застосувати до віце-спікера дисциплінарне покарання.

Тепер же зі скаргою до комісії Сейму з питань депутатської етики звернулося польське видання OKO.press.

"Віце-спікер Станіслав Тишка, доктор гуманітарних наук, юрист і філософ, мовчить. Не дивлячись на неодноразові спроби, нам не вдалося отримати від нього коментарі. Не відповів він і на заяву посольства України", - зазначається у скарзі.

Також видання нагадало, що Тишка не опублікував доказів своїх звинувачень щодо медпрацівників з України. Тоді як в МОЗ Польщі не знають жодного випадку смерті пацієнта через помилки медперсоналу з України.

"Висловлювання віце-маршалка Тишки суперечать істині, і, отже, є порушенням принципу доброчесності, якими повинні керуватися депутати, що виражено в ст. 5 Резолюції Сейму Республіки Польща від 17 липня 1998 року. Безпідставні звинувачення українського медичного персоналу в смерті польських пацієнтів - це порушення гідності громадян України в Польщі", - йдеться в заяві.

У виданні вимагають терміново зайнятися висловлюванням згідно з регламентом Комісії.

За даними польської Ради медсестер і акушерок, на початку 2018 року в країні працювало всього 82 медсестри і 8 акушерок з України. Отримати роботу в медустанові українці можуть тільки після офіційного дозволу і підтвердження кваліфікації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Польщі розгорівся скандал навколо біженців з України, які підтримали бойовиків ЛДНР.