RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо про серйозні розбіжності в ЄС щодо важливого питання: країни-сусідки України протестують

Польща, Чехія і Угорщина заявили про відмову приєднуватися до угоди ЄС про прискорену висилку біженців.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Варто зауважити, що Угорщина, Польща і Чехія разом з низкою інших країн вказані в документі, яким підсумували переговори в Брюсселі з питань біженців, - в ньому йдеться про прискорення висилки мігрантів, чиї історії підпадають під дію Дублінської угоди.

Іспанія, Греція, Бельгія, Данія, Естонія, Фінляндія, Литва, Латвія, Люксембург, Нідерланди, Португалія і Швеція вже погодилися з планом канцлера Німеччини Ангели Меркель з питань біженців, проте, в інших країнах висловили протест.

Так, прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш стверджує, що Німеччина не зверталася із закликом підписати угоду: "Це тривожне повідомлення - повна дурість. Німеччина не зверталася до нас, і в даний момент я не став би підписувати таку угоду", - сказав він.

Спростували дану інформацію і в уряді Угорщини, а після, - і в МЗС Польщі.

"Немає ніяких нових угод, які стосувалися б прийому прохачів притулку від країн-членів ЄС", - підкреслили в польському зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", Угорщина прийняла пакет законів, які передбачають покарання за допомогу біженцям і нелегальним мігрантам.