RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Спецслужби Німеччини звинуватили Росію в шпигунстві і спробах втручання в німецьку політику

Федеральна служба захисту Конституції Німеччини включила Росію, поряд з Китаєм та Іраном в число держав, які займаються шпигунством на території країни.

Про це йдеться в щорічному звіті відомства, опублікованому на його офіційному сайті.

"Російські спецслужби вклали багато організаційних і фінансових ресурсів для ведення шпигунської діяльності проти Німеччини", - стверджується в документі.

Відомство підкреслює, що російське шпигунство зачіпає всі сфери, включаючи політику і економіку.

"За допомогою кіберпростору масштаби шпигунства зросли в багато разів", - додали в німецькій спецслужбі.

Також наголошується, що основні зусилля російських сил зосереджені на зовнішній політиці Німеччини та її союзах з НАТО і ЄС. В тому числі, особливий інтерес для шпигунів представляє тема можливого зняття з РФ санкцій за агресію проти України.

Крім шпигунської діяльності, російські спецслужби також працюють над спробами впливати на політичну і громадську думку в Німеччині. До числа засобів, які, на думку німецької спецслужби, використовуються Росією для пропаганди в Німеччині, віднесли соціальні мережі, спонсоровані державою фонди та інститути, а також російські державні ЗМІ, включаючи телеканали, радіостанції та інтернет-видання.

Підкреслюється, що дезинформаційні і пропагандистські кампанії націлені на дестабілізацію Німеччини і ослаблення її позицій як одного з головних прихильників розширення санкція проти Росії.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Вашингтоні затримали росіянку Марію Бутини, яку звинувачують в незареєстрованої діяльності на території США в якості агента, що діє в інтересах РФ.