RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Великобританії триває епопея з Brexit: відео протестів через нове рішення парламенту

У п'ятницю, 29 березня, Палата громад британського парламенту в третій раз проголосувала проти угоди про вихід з Євросоюзу, яку прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей погодила з Брюсселем.

Про це повідомляє "Європейська правда".

На відміну від двох попередніх голосувань, в п'ятницю депутати намагалися затвердити лише угоду про Brexit, яка охоплює питання, зокрема, прав громадян і спірного ірландського "бекстопа". Політична декларація, що стосується майбутніх відносин Великобританії з ЄС, не була поставлена на голосування. Як уточнюється, це було зроблено, щоб не порушувати постанову 415-річної давності, відповідно до якої законопроект не може бути внесено на повторне голосування протягом одного і того ж терміну повноважень парламенту.

Відзначається, що голосування мало вирішальне значення для подальших планів Великобританії відкласти Brexit до 22 травня. Лідери ЄС раніше погодилися продовжити процес Brexit, за умови, що Палата громад схвалить угоду про вихід. Перед прийняттям рішення прем'єр Тереза Мей, звертаючись до парламентаріїв, заявила, що мова йде про останній шанс гарантувати врегульований Brexit. Згідно з рішенням останнього саміту ЄС, якщо угоду не буде затверджено, затримка Brexit буде коротше - до 12 квітня, і тоді Британія повинна буде оприлюднити свої наступні кроки і вийти без угоди.

Після прийняття рішення в Лондоні, біля парламенту пройшли масові протести прихильників виходу Великобританії з Європейського Союзу.

Учасники демонстрації, які протестували проти відстрочки виходу країни з Євросоюзу, розмахували британськими прапорами, співали і кричали "Brexit зараз!".

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше в марші за проведення другого референдуму по Brexit, який пройшов в Лондоні 23 березня, взяли участь близько мільйона чоловік.