RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Справа Фірташа: джерело з оточення олігарха розкрило цікаві деталі

Відкрита в США кримінальна справа проти Дмитра Фірташа сфабрикована в інтересах його американського бізнес-партнера.

Такою думкою з "Апострофом" поділилося джерело, близьке до оточення Фірташа.

Співрозмовник видання нагадав, що Фірташа в США звинувачують у спробі підкупу індійських чиновників для укладення угоди про видобуток титану для Boeing. Метал повинні були продавати в США. Це дало Штатам можливість домагатися видачі їм українського олігарха.

"Структури Фірташа і одного з американських бізнесменів придбали завод в Угорщині - можливо, металургійний. Згодом Фірташа "кинули". Коли він почав або судитися, або погрожувати судом партнеру зі Штатів, з'явився індус, який заявив, що ось ця людина пропонувала йому $15 млн. Тому ця справа шита білими нитками. Але історія знає безліч таких випадків, які закінчувалися вироками. Легенди про американське правосуддя - лише легенди, на жаль", - розповів співрозмовник видання.

16 липня міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер дав дозвіл на екстрадицію Фірташа. У США йому загрожує 50 років в'язниці. У той же час в Австрії відновили судовий процес у відношенні українського олігарха.

Дмитро Фірташ є власником міжнародної групи компаній Group DF, яка спеціалізується на хімічній, титановій, газовій промисловості та в банківській сфері.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Як Фірташ застряг в Австрії: хто блокує його видачу в США.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЄвропа
Теги: США, Фірташ