RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Церкви, музеї і зоопарки: як знімають карантин в Німеччині

У Німеччині планують послабити карантин: відкриються для відвідування багато об'єктів.

Коронавірус "підбирається" до Путіна: як змінюється ситуація в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє видання DW.

З наступного тижня дозволять відкритися церквам, музеям, виставкам та зоопаркам. Також дозволять релігійні служби та відвідування дитячих майданчиків.

За словами канцлера Німеччини Ангели Меркель, федеральні землі будуть самі вирішувати про відкриття церков та інших місць поклоніння. Але зі зняттям карантинних заходів будуть допустимі релігійні заходи, включаючи весілля, хрещення і поминки.

Однак залишається питання про відкриття ресторанів. За словами Меркель, буде складно перевірити людей, які сидять за одним столом - чи належать вони до однієї сім'ї, чи ні.

Канцлер описала поточне рішення влади як "проміжний крок" в боротьбі з коронавірусом, заявивши, що наступного тижня буде оголошено додаткові заходи.

Правила соціального дистанціювання країни будуть залишатися в силі мінімум до 10 травня. Меркель додала, що мета Німеччини в даний час полягає в тому, щоб максимально запобігти поширенню вірусу.

"У нас немає ніяких ліків, у нас немає ніякої вакцини проти вірусу, і, тому... мета завжди буде полягати в тому, щоб уповільнити вірус", - сказала Меркель, додавши, що Німеччина "досягла успіху в досягненні цієї мети".

Як повідомляв "Апостроф", після очікуваного піку захворювання українців коронавірусом в травні, в умовах подальшого зниження кількості інфікованих, почнеться ослаблення карантину.