RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

У Швеції через десятки років розгадали таємницю загибелі топ-політика і знайшли вбивцю: фото

Вбивцею прем'єр-міністра Швеції Улофа Пальме, якого застрелили 28 лютого 1986 року, виявився співробітник страхової компанії Стіг Енгстрем, який проходив свідком у цій справі.

Про це повідомляє шведське видання Expressen.

Прокурор Крістер Петерссон заявив про офіційне завершення розслідування вбивства шведського прем'єр-міністра, яке тривало 34 роки.

Справжнім вбивцею виявився Стіг Енгстрем - співробітник страхової компанії Skandia, який працював неподалік від місця вбивства. Він проходив свідком у перші дні слідства у справі про вбивство Пальме. Кілька років тому його стали розглядати як основного підозрюваного у вбивстві.

За версією слідства, Енгстрем застрелив Пальме через ліві погляди прем'єр-міністра. Оскільки він наклав на себе руки в 2000 році, точні мотиви встановити вже неможливо.

"Я вирішив припинити розслідування, так як підозрюваний мертвий. Енгстрем - головний підозрюваний. Після понад 34 років важко повірити, що будь-яке подальше розслідування надасть нам будь-які нові деталі, і тому я вважаю, що ми досягли всього, чого можна було очікувати ", - підсумував прокурор.

Улоф Пальме був убитий в Стокгольмі, коли виходив разом з дружиною Лісбет з кінотеатру. Невідомий вистрілив у подружжя з пістолета, дружина прем'єр-міністра вижила.

У 1989 році прокуратура висунула звинувачення у вбивстві дрібному злочинцеві і наркоману Крістеру Петтерссон (майже повного тезки прокурора, - «Апостроф»). Його навіть опізнала дружина Улофа Пальме. Однак апеляційний суд звільнив підозрюваного. Петтерссон теж уже помер в 2004 році.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали як в Росії відбуває покарання колишній співробітник внутрішніх військ МВС Заур Дадаєв, якого засудили за участь у вбивстві опозиційного політика Бориса Нємцова.