RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Глава російського МЗС запропонував президенту Кіпру посередницькі послуги

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва готова стати посередником у конфлікті між Кіпром і Туреччиною, який виник через територіальні претензії в Середземному морі.

Як передає агентство aljazeera, таку заяву глава російського МЗС зробив у вівторок, 8 вересня, на зустрічі з президентом Кіпру Нікосом Анастасіадісом в Нікосії.

Лавров підкреслив, що Москва готова допомогти в посередництві в будь-яких переговорах з Туреччиною, оскільки загострилися суперечки щодо комерційних прав в Східному Середземномор'ї - районі, який, як вважають, багатий природним газом.

"Що стосується ваших відносин з Туреччиною, ми готові сприяти діалогу, прагматично заснованому на взаємних інтересах і в пошуках рішень, які будуть справедливими і ґрунтуватимуться на міжнародному праві", - сказав Лавров

Нагадаємо, що між Туреччиною і Кіпром, яку підтримує Греція, в східному Середземномор'ї загострилася ситуація через спірні питання розпорядження природними ресурсами в регіоні.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр Греції, заявив, що уряд найближчим часом внесе законопроект про розширення територіальних вод Греції в Іонічному морі.