RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Польща вводить національний карантин: що і на який термін закриють

З 28 грудня по 17 січня в Польщі буде запроваджено національний карантин. Не працюватимуть готелі, в тому числі для ділових поїздок, гірськолижні курорти і торгові центри.

Як пише "Польське Радіо", про це повідомив міністр охорони здоров'я Польщі Адам Недзельський.

У період національного карантину в країні будуть працювати тільки продуктові магазини і аптеки. У новорічну ніч в Польщі введуть обмеження на пересування з 21 години 31 грудня до 6 годин 1 січня.

Як пояснив міністр охорони здоров'я Польщі Адам Недзельський, в найближчі тижні в країні може збільшитися кількість тих, що заразилися на коронавірус.

"Складно розраховувати на те, що щеплення, на які ми так сильно сподіваємося, захистять нас найближчим часом. Навіть при оптимістичному сценарії, згідно з яким щеплення почнуть робити в цьому році, ефект колективного імунітету в січні-лютому ще не виробиться. Привид третьої хвилі означає перевищення меж можливості служби охорони здоров'я", - зазначив він.

Міністр охорони здоров'я додав, що хоча кількість хворих останнім часом знизилася, вона тримається на досить високому рівні - близько 10 тисяч нових хворих на день.

Відзначимо, святкування Нового року і Різдва в Україні пройде в умовах карантину: з 19 грудня в країні будуть посилені карантинні обмеження, а з 8 січня - введено жорсткий локдаун. У мережі розповіли, як святкуватимуть Новий рік в різних містах України з урахуванням карантину.

"Апостроф" розповідав, як святкуватимуть Новий рік в різних містах України з урахуванням карантину.