RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

ПАРЄ вперше в історії очолила жінка: фото і біографія

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ), де українська делегація оскаржила повноваження росіян, 26 січня обрала Деспінe Хатзівассіліу-Цовіліс на пост генерального секретаря. Вона стала першою жінкою, що зайняла цей пост за 72-річну історію Асамблеї. Термін її повноважень - п'ять років, починаючи з 1 березня 2021 року.

Про це повідомила прес-служба ПАРЄ.

Після свого обрання вона подякувала членам Асамблеї за їх підтримку: "Спираючись на компетентність співробітників Асамблеї, я з ентузіазмом розраховую на спільну роботу з членами Асамблеї починаючи з 1 березня, щоб посилити вплив нашої Асамблеї в 47 державах-членах і за їх межами".

Хатзівассіліу-Цовіліс вже 21 рік працює в ПАРЄ, очолюючи секретаріат Комітету ПАРЄ з політичних питань і демократії. Почала свою кар'єру в Раді Європи в 1993 році в Європейській комісії з прав людини.

Народилася в Афінах 28 лютого 1967 року. Заміжня, має двох дітей. Захистила докторську ступінь на тему Європейської конвенції з прав людини в Інституті Європейського університету у Флоренції.

Фото - despinachatzi4sgpa.com

Також 26 січня було обрано нового заступника генсека ПАРЄ. Ним став норвежець Бьорн Бергу.

Як повідомляв "Апостроф", представник Росії заявив, що якщо повноваження РФ в ПАРЄ не підтвердяться в повному обсязі, делегація покине Страсбург і не братиме участі в сесіях Асамблеї.