RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Болгарія анонсувала відкриття кордонів для іноземних туристів: названо терміни і умови

У Болгарії змінять правила щодо в'їзду туристів: з 1 травня, коли в країні розпочинається туристичний сезон-2021, відпочивальники повинні будуть проходити через так званий "зелений коридор".

Про це повідомила міністр туризму Болгарії Маріяна Ніколова на своїй сторінці у Facebook.

За словами чиновниці, країна зможе розпочати у травні новий літній сезон за умови дотримання всіх карантинних умов. Так, в країні буде запроваджено "зелений коридор" для туристів, які будуть приїжджати до Болгарії на відпочинок. Він передбачає дозвіл на в'їзд до Болгарії тим, хто вже перехворів коронавірусом і має антитіла, тим, хто вакцинувався, і тим, хто має негативний ПЛР-тест.

"Від 1 травня Болгарія відкриє новий туристичний сезон за конкретними правилами і заходами в місцях для проживання та харчування. Будуть травневі свята, тому ми повинні забезпечити передбачуваність в роботі туристичної галузі. Ми також чекаємо на великодні свята наших гостей з сусідніх країн. Разом з рганами охорони здоров'я розроблені і узгоджені вимоги до в'їзду туристів до країни", - повідомила Ніколова.

Вона також додала, що уряд Болгарії підтримує потенційне впровадження Євросоюзом "сертифікату про стан здоров'я". Влада країни повинна ухвалити рішення щодо документу на поточному тижні.

Як повідомляв "Апостроф", українські туристи, які планують відвідати Туреччину, з 15 березня повинні будуть заповнити електронну анкету для в'їзду в країну.