RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Дуже гаряча пропозиція: в Ісландії продають діючий вулкан

Ісландська сім'я, що володіє землею, на якій в березні прокинувся вулкан, отримала пропозиції від потенційних покупців.

Про це повідомляє Bloomberg.

Покупці хочуть використовувати це місце для туристичного бізнесу.

Анна Тордіс Гудмундсдоттир, співвласниця фермерського господарства, на території якого знаходиться вулкан Фаградалсфьяль, розповіла, що отримала вже дві пропозиції про продаж.

Видання зазначає, що на виверження вулкана зібралися подивитися тисячі людей. Деякі навіть спокушали долю і смажили хот-доги на лаві.

Очікується, що захоплення вулканом, який може залишатися активним протягом багатьох років, зробить це місце найпопулярнішим в країні відразу після відновлення туризму. Землевласники не мають наміру обмежувати прохід по своїй землі, якщо це не буде порушувати їх безпеку.

Ісландський закон століттями захищав право людей пересуватися по приватній землі пішки. Проте зростання туризму перед пандемією викликало суперечки про право землевласників стягувати плату за вхід в багато туристичних місць Ісландії, розташованих на приватних землях.

Геологи кажуть, що виверження може тривати довго, навіть роками. Фаградалсфьяль знаходиться всього в годині їзди від Рейк'явіка і ще менше від аеропорту - плюс годинний піший похід. Він так зручно розташований, що може стати одним з кращих напрямків Ісландії. Це також недалеко від знаменитої Блакитної лагуни Ісландії.

Раніше ми писали, у скільки обійдеться літній відпочинок 2021 в Україні, якщо відправитися на море або в гори.