RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Італійський художник продав "порожнечу" - за неї на аукціоні дали великі гроші

Італійський художник Сальваторе Гарау продав на аукціоні невидиму скульптуру під назвою I am ( "Я є") - анонімний покупець заплатив за неї 15 тисяч євро.

Про це повідомляє Il giorno.

За словами художника, хоч це і нематеріальна невидима скульптура, вона зможе поміститися тільки в приватному будинку і краще на відкритому повітрі. Він наполягає, що для неї буде потрібно звільнити не менше ніж 1,5 на 1,5 метра. Що стосується спеціального освітлення і клімат-контролю, то вони не є обов'язковими, адже не вплинуть на сприйняття скульптури.

У якості фізичного підтвердження своєї покупки анонімний покупець отримав сертифікат, що підтверджує, що витвір мистецтва, якого не видно, належить саме йому.

Робота виставлялася на торгах, організованих Art-Rite - один з італійських аукціонних будинків, що займається виключно творами сучасного мистецтва. Стартова вартість скульптури дорівнювала шість тисяч євро, однак вона виросла в кілька разів.

Художник зазначив, що продаж нематеріальної скульптури підтвердила, що порожнеча є простором, наповненим енергією, "і навіть якщо ми спустошимо його, відповідно до принципу невизначеності Гейзенберга, ніщо має вагу".

Як повідомляв "Апостроф", в Гонконзі на аукціоні продали рідкісний діамант "Сакура" . За пурпурно-рожевий камінь віддали 29 мільйон доларів.