RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Ще одну європейську країну охопили лісові пожежі: кажуть про підпали

У неділю, 8 серпня, в столиці Чорногорії спалахнули лісові пожежі, через які в небезпеці опинилися десятки житлових будинків.

Про це повідомляє місцевий телеканал RTCG.

Рятувальники стверджують, що вітер ускладнює гасіння пожеж, що спалахнули в Подгориці.

Місцеві жителі впевнені, що зловмисники спеціально підпалюють суху траву для швидкого поширення вогню в регіоні.

Подібну версію про підпали висунув мер Подгориці Іван Вукович. У своєму Twitter чиновник повідомив, що невідомі спровокували лісову пожежу на Мало-Брдо поблизу столиці Чорногорії.

"Поки наші колеги день і ніч стежили за Горицею і Любовичем, хтось використовував можливість і влаштував пожежу на Мало-Брдо. Служба захисту виїхала на місце. Сподіваюся на ефективну реакцію поліції", - написав Вукович в особистому мікроблозі.

Як інформує місцеве видання Vijesti, п'ять людей зникли безвісти після масштабних лісових пожеж поблизу Подгориці. У регіоні триває пошуково-рятувальна операція.

"Між районами Голія і Баняна зникли п'ять чоловік. Люди змучені і дезорієнтовані. Йде рятувальна операція", - заявив директор міської служби захисту і порятунку Славко Тадич.

Поліція другого за величиною міста Чорногорії Нікшича затримала 19-річного молодого чоловіка за підпал в околицях міста. Стосовно чоловіка порушено кримінальну справу. Для ліквідації лісових пожеж місцева влада задіяла авіацію.

Раніше ми розповідали, що в Греції під час гасіння лісових пожеж розбився літак.