RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Сенат Польщі ухвалив резолюцію на підтримку України: про що в ній йдеться

У п'ятницю, 4 лютого, Верхня палата польського парламенту одноголосно ухвалила резолюцію на підтримку України.

Про це повідомляє WNP.pl

За ухвалення резолюції проголосували 92 сенатори.

"Сьогодні, коли Україна стоїть перед смертельною загрозою - загрозою чергового вторгнення, особливо важливо, щоб влада Республіки Польща надійно підтримувала нашого сусіда. Без незалежної України немає безпечної Польщі. Вільна Україна - одна з гарантій безпеки Польщі" , - сказано у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Польща домовилися про будівництво газопроводу

Польща підтвердила надання фінансової та політичної підтримки, а також постачання зброї, оскільки "Україна опинилася перед смертельною небезпекою".

"Метою цієї ескалації напруженості є дестабілізація Європи. Це може призвести до найбільшого збройного конфлікту з часів Другої світової війни" , - йдеться у резолюції.

Водночас у Сенаті Польщі запевнили, що діалог із Москвою можливий.

"Однак він (діалог - ред.) не може проходити у ситуації військового шантажу, підриву принципу непорушності кордонів у Європі та гібридних атак на демократичні інститути. Умовою цього діалогу є відведення російських військ від кордону з Україною".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Польщі ухвалили рішення про передачу нашій країні переносних зенітно-ракетних комплексів Piorun та боєприпасів.