RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Бундестазі у трьох партіях коаліції заявляють про загрозу втручання РФ у європейські вибори у 2024 році

Група депутатів німецького Бундестагу, представники трьох політичних партій, що входять до коаліції - "Соціал-демократів", партії "Зелених" та "Вільної демократичної партії", заявили про загрозу втручання Росії у вибори до Європейського парламенту у 2024 році, закликавши посилити усвідомлення цієї загрози серед німецького суспільства та протидіяти їй. Політики зазначили, що на рівні ЄС уже ведеться робота щодо такої протидії.

Відповідні заяви німецькі політики зробили в коментарі Guildhall.

Парламентар від "Соціал-демократичної партії", член комітету з внутрішніх справ Німеччини Улі Грьотч заявив про загрозу російського втручання у вибори у 2024 та наголосив, що зараз ведеться робота на рівні ЄС для протидії такому втручанню.

"Бачимо цю загрозу щодо виборів у 2024 році. Ми співпрацюємо з іншими країнами ЄС щодо протидії російському втручанню в європейські вибори, ми працюємо над тим, що необхідно зробити для протидії", - заявив політик.

Депутат Бундестагу від "Зелених", член комітету з іноземних відносин Робін Вагнер заявив, що втручання в демократичні процеси є частиною стратегії РФ, такі дії робляться системно, і загроза є серйозною.

"Ми знаємо про методи роботи РФ – втручання у вибори та демократичні процеси, кампанії з дезінформації, спроби дестабілізації західних держав, все це частина їхньої стратегії. Ми вже стикалися з такими ворожими процесами у минулому, все це задіюється Росією і прямо зараз і, безумовно, загроза втручання у вибори до Європарламенту у 2024 році – великий виклик… Бачимо, як дезінформація запускається в соцмережах, потім її підхоплюють деякі політики або політичні групи… Ми маємо посилити нашу здатність ефективно протидіяти такому втручанню", - підсумував Робін Вагнер.

Представник від "Вільної демократичної партії", член комітету з питань оборони Маркус Фабер заявив про необхідність розширювати усвідомлення цієї загрози серед громадянського суспільства у Німеччині.

"Вважаю, в Німеччині після російського втручання у вибори в США кілька років тому усвідомлення громадянського суспільства про цю загрозу була на дуже високому рівні. Два роки тому на парламентських виборах у Німеччині я вважаю, що розуміння загрози було також на потрібному рівні. Але сьогодні, за наявності таких глобальних викликів, як війна чи кліматичні виклики, можливо, усвідомленість німецьким суспільством цієї загрози не на тому рівні, на якому була раніше… Ми посилюватимемо усвідомлення цієї загрози російського втручання у вибори, ми робитимемо це в Німеччині і також відповідна робота вже ведеться на рівні ЄС", - підсумував Маркус Фабер.

Нагадаємо, раніше в Європейському парламенті представник Румунії Драгос Тудораче заявив, що однією з цілей такого російського втручання у вибори до Європейського парламенту у 2024 році є підрив підтримки України з боку ЄС.