RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Польщі призначили нового-старого прем’єра: чи вдасться йому сформувати уряд

Екс-прем'єр міністр Польщі, представник партії "Право і справедливість", яка формально перемогла на парламентських виборах, Матеуш Моравецький отримав доручення від президента Анджея Дуди сформувати новий уряд.

Про це повідомляє RMF 24.

Читайте також: Фури стоять уже майже тиждень: що відбувається на кордоні через ганебну акцію поляків

Президент Дуда зазначив, що ухвалив таке рішення після аналізу та консультацій і додав, що останні вісім років були гарними для Польщі. Цього ж дня Моравецький як голова попереднього уряду склав повноваження.

"Я ніколи не забуду цю незвичайну роботу з вами та міністрами під час пандемії коронавірусу, у найважчі моменти, коли нам доводилося приймати справді драматичні фінансові рішення про те, як розподіляти фінансові ресурси, щоб насамперед зберегти робочі місця та економіку. Здавалося, що держава ось-ось впаде. Все це нам вдалося пережити завдяки майстерності та таланту, величезній силі духу", - сказав Дуда.

Після призначення Дуда привів Моравецького до присяги. Тепер прем'єр спробує сформувати урядову більшість. Він також закликав партії, які пройшли до парламенту, до співпраці під час формування нового уряду. Але попередньо ні опозиційні сили, ні антиукраїнська партія "Конфедерація" не планують об'єднуватися з партією "Право і Справедливість" для формування уряду.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Польща почне скасовувати соцвиплати українським біженцям з 2024 року.

  • Вас також може зацікавити:

Моравецький зробив різку заяву на адресу України: що він сказав

На порозі ескалації: чи зможуть Польща та Україна знову дружити

Словаччина на роздоріжжі: що загрожує Україні від "ватника" Фіцо