RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Артснаряди і не тільки: Україна отримає від Естонії новий пакет допомоги на 20 млн євро

Естонія продовжує допомагати Україні у боротьбі проти російських загарбників – очільник мінооборони цієї країни Ханно Певкур пообіцяв передати новий пакет військової допомоги на суму € 20 млн.

Про це повідомили на сайті Міноборони Естонії.

Зазначається, що про свою обіцянку він оголосив у четвер, 20 березня, під час візиту до Києва та наголосив, що допомога включатиме, зокрема й артилерійські боєприпаси.

"Пакет включає безвідкотні протитанкові гармати, вибухові речовини, різні види артилерійських боєприпасів, протигази, снайперське спорядження, боєприпаси меншого калібру та багато іншого. Ми склали цей пакет допомоги, зосередившись на тому, щоб надати максимальну користь Україні, але водночас не зменшити обороноздатність Естонії", - сказав Певкур, який зустрівся зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим.

Повідомляється, що новий пакет допомоги включає снаряди калібру 155 мм, які становлять додатковий внесок Естонії в ініціативу Європейського Союзу з постачання в Україну мільйона снарядів. Ця допомога частково фінансується Данією, але точну кількість боєприпасів не розголошують з міркувань безпеки.

За висловленням Певкура, з наближенням літа, Україні найбільш необхідні боєприпаси, всі компоненти системи протиповітряної оборони, а також запчастини та засоби радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, раніше Україна отримала від Канади 2 млрд канадських доларів.

  • Вас також може зацікавити:

Чеська ініціатива: перша партія з 800 тисяч снарядів вже в Україні

Україна отримала перший великий транш від ЄС

Вперше в історії: Україна отримає військову допомогу від частково визнаної країни