RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Чеський євродепутат закликав до повного ембарго на постачання до РФ сировини для вибухових речовин

Постачання в Росію з боку країн Заходу сировини для виробництва вибухових речовин є неприпустимим. Необхідна консолідована позиція як країн, чиї компанії залучені до таких постачань, так і міжнародного співтовариства загалом, для запровадження повного ембарго на постачання такої сировини країні-агресору.

Про це в коментарі Guildhall заявив депутат Європейського парламенту, член Спеціального комітету по протидії іноземному втручанню, включаючи дезінформацію Томаш Здеховскі (EPP).

"Я знаю про проблему і працюю для її вирішення. Мною підготовлений і направлений до Європейської комісії відповідний запит. Постачання до Росії сировини (нітроцелюлоза, бавовняна целюлоза, бавовна) з якої вони виробляють вибухівку та боєприпаси, зокрема, країнами НАТО, – це просто обурливо та неприпустимо, я не залишу це питання", - заявив європарламентар.

"Необхідне введення повного ембарго на постачання в Росію сировини, що використовується країною-агресором для виробництва боєприпасів і вибухових речовин. Відповідні російські заводи та підприємства повинні бути під санкціями. Це абсолютно кричущий випадок, що після двох років війни, ми постачаємо росіян сировиною для військово- промислового комплексу та подальшого вбивства людей. Необхідно консолідована позиція з цього питання, як країн, чиї компанії залучені до таких постачань, так і демократичної спільноти загалом і питання буде вирішено", - підсумував Томаш Здеховскі.

Видання The Wall Street Journal провело розслідування за результатами якого встановлено, що значна частина сировини, що використовується Російською Федерацією для виробництва боєприпасів (нітроцелюлоза), вироблялася компаніями на Тайвані, у Німеччині та в США, і постачалася до РФ. Більшість постачань проведено турецькою компанією, незважаючи на існуючі санкційні обмеження.