RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії роздувають скандал навколо нібито смерті ветерана в Україні

Провідні російські ЗМІ поширюють неперевірену інформацію про нібито смерть ветерана Другої світової війни, яка начебто виявилася замішана в інцидент між народним депутатом Наталією Королевською (фракція "Опозиційний блок") та активістами, які облили політика зеленкою на 9 травня в Слов'янську (Донецька область).

Як повідомляє одне з провідних російських видань "Газета.ру" з посиланням на маловідомий ресурс "Інформаційний центр", 91-річна ветеран війни Любов Печко нібито померла наступного дня після інциденту між активістами і Королевською.

У свою чергу "Інформаційний центр" своїм джерелом інформації називає "соціальні мережі".

Також новину про смерть ветерана Другої світової поширило також сепаратистське видання "Новинний фронт".

Водночас російське видання "Дело", посилаючись на портал "Слов'янськ Діловий", повідомляє, що 9 травня померла сестра Любові Печко.

Новину про смерть сестри Любові Печко поширило також російське пропагандистське видання Міноборони РФ "Звезда", опублікувавши новину під заголовком "У ветерана, облитого зеленкою, померла сестра в Слов'янську".

Раніше медіа-менеджер Петро Терентьєв звернув увагу на те, що напад із зеленкою на ветерана Другої світової війни в місті Слов'янську під час ходи з народним депутатом Наталією Королевською (фракція "Опозиційний блок") може бути фейковим.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео, на якому прихильники Королевської у знак солідарності з політиком обмазали себе зеленкою.