RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Стаття про сатаністів затьмарила в Росії тему Євробачення-2016

Російський журналіст Євген Левкович пояснив, чому вважає статтю російської "Нової газети" з приводу серії суїцидів у дітей, які були спровоковані сектою сатаністів за допомогою соцмережі ВКонтакті, згубною і шкідливою.

Про це Левкович написав у своєму Facebook.

"Гірше Євробачення - тільки текст про дитячий суїцид у "Новій газеті". На відміну від першого мені навіть довелося це подивитися - стільки перепостів у стрічці. Пекло. У поп-музиці гнилий текст може відвернути від найбільш талановитого співу. Але це дурниця, мирське. Гнилий журналістський текст може відвернути від правди. І це вже не дурниця. "Щоб, нарешті, не просто заскрипіли шестерні правоохоронної системи, а щоб вони закрутилися з шаленою швидкістю..." Правда не може співіснувати з таким стилем. Хіба що комсомольська", - критикує своїх колег Левкович.

"І ще. Це дуже шкідливий текст. Оскільки боротися після нього почнуть, як це найчастіше буває в Росії, з хвостом, а не з головою. Принаймні, саме до цього він закликає. Я мало в чому розбираюся. У більшості гострих соціальних питань мій досвід зводиться до нуля. Але в цьому розбираюся. Жодна дитина не покінчить життя самогубством, якщо її не "підштовхнуть" до цього реальні, а не віртуальні, дорослі. І це звичайні дорослі, а ніякі не "сектанти", "моральні уроди" і "фашисти". І живуть вони зовсім не по ту сторону монітора, а за стінкою найближчої кімнати і за дверима класного кабінету. І дикий інтернет тут ні до чого. Це лише наслідок", - вважає представник ЗМІ.

"У Росії багато проблем. Але батьки - те, що потрібно виправляти тут у першу чергу. В силу своєї попередньої професії я бачив багатьох. Тисячі. Можливо навіть десятки тисяч. Я вивчив їх вздовж і впоперек. Це цвіль, яка вбиває все живе. Це пліснява, яку я намагаюся вивести і з себе, але ні хріна не виходить. Можливо, тому в мене досі немає дітей. Мені просто страшно за них, при такому-то мені", - пише відверто Левкович.

"Тутешні батьки - одні з найгірших у світі. Вони набагато гірше тутешніх дітей - ймовірно, одних із кращих у світі. Тому тут навіть не порадиш найняти "Новій газеті" людського редактора. Тому що це теж буде "з хвоста". Найміть нових дорослих", - пропонує журналіст.

Також гучну статтю прокоментував російський політолог Гліб Павловський.

Як повідомляв "Апостроф", стаття в російській газеті про суїциди серед дітей спровокувала бурхливі обговорення в соціальних мережах.