RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

РосЗМI розповіли, як в окупованому Криму взяли в заручники наркоманів

Поліція звільнила 17 осіб, яких незаконно утримували в одному з реабілітаційних центрів для лікування алко - і наркозалежних в окупованому Росією Севастополі.

Про це пише Lenta.ru з посиланням на російське МВС.

"В місцеве управління карного розшуку надійшло повідомлення про те, що в центрі проти волі міститься дівчина. В ході перевірки інформація підтвердилася. Потерпіла розповіла поліцейським, що туди помістив її колишній чоловік. Жінці вдалося зв'язатися зі знайомим, який і звернувся із заявою в поліцію", — відзначають в ЗМІ.

Крім неї, співробітники карного розшуку спільно з бійцями ОМОН "Беркут" виявили ще 16 осіб, яких утримували в центрі незаконно. Серед звільнених — жителі Севастополя і Криму, Краснодарського краю, Новосибірськ, Нижньовартовськ і інших міст Росії.

З'ясувалося, що реабілітація осіб у центрі проходила на обгородженій території. Ручки вхідних дверей зсередини були демонтовані. Щоб уникнути пагонів, окремих хворих приковували наручниками до батареї або спортивних снарядів.

Керівник центру реабілітації 32-річний житель Уфи і один з його помічників затримані та знаходяться під вартою. Порушено кримінальну справу за статтею 127 КК РФ ("Незаконне позбавлення волі, вчинене групою осіб за попередньою змовою").

Як повідомляв "Апостроф", раніше в соціальних мережах висміяли новину про те, що проти військового коменданта російського Петропавловськ-Камчатського гарнізону, одночасно очолює військову поліцію на Камчатці, порушили кримінальну справу, викривши його у вживанні наркотиків.

Раніше російський опозиційний політик, співголова партії РПР-ПАРНАС Ілля Яшин запідозрив главу адміністрації Липецької області Росії Олега Корольова в тому, що він вживає наркотики.