RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Російський журналіст розкрив подальші сценарії щодо Криму

Російський журналіст, військовий репортер Орхан Джемаль озвучив два сценарії рішення президентом РФ Володимиром Путіним проблеми з анексованим Кримом.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

На питання, як російський президент може закрити відкритий ним ящик Пандори, Джемаль відповів: "Путін зробив вкрай різкий і дуже неоднозначний крок. Тому у нього одразу виникло безліч проблем. Як він може це закрити? Для цього у нього є кілька способів. Перший: переконати оточуючих, що він правий і що так має бути, і що це перегравати ніяк не можна. Тобто, навіть якщо ви засуджуєте те, що він зробив у 2014 році, вас переконають у тому, що повернення півострова назад до складу України може призвести до ще більших проблем. Цілком допускаю таку модель. Наприклад, щось подібне відбувається навколо Ізраїлю і Палестини. Коли багато хто визнає, що краще б ми цього не робили, тому що це призвело до дуже великих проблем, але назад уже нічого не повернеш", - сказав він.

"Другий спосіб - потрібно якось вирішити питання з Україною, тому що це як би сусід, з яким зберігаються якісь економічні відносини. А ось дипломатичні відносини надірвані, тому що раптом відтяпали шматок території, однак Україна має з цим змиритися. Ось так стоїть питання. В принципі, теоретично це можливо, але коли? Тому що для будь-якого політика, який скаже: та Бог з ним, з Кримом, будемо жити далі, без цього тягаря проживемо – для нього це буде політичний крах. В Україні, якщо і з'явиться така точка зору: краще бути без Криму, ніж безплідна боротьба за його повернення, то це буде дуже і дуже нескоро, ще нескоро, ніж міжнародне співтовариство...", - зазначив Джемаль.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський журналіст Олександр Невзоров заявив, що переваги від володіння Росією аннексованим Кримом поступаються тим проблемам, які чекають країну.