RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У США назвали причини масової втечі з Росії представників "передових професій"

В американській приватній розвідувально-аналітичній компанії Stratfor розповіли, чому з Росії масово їдуть люди, які працюють в комп'ютерній промисловості та інших передових галузях економіки.

Про це повідомляє російський сайт Настоящее время.

"Їхній від'їзд у Stratfor безпосередньо пов'язують з третім терміном Володимира Путіна і тим, яка в цей час проводилася політика, а також з тим, як влада в РФ справлялася з останньою економічною кризою. Причому політичні причини часто стають більш важливим фактором для виїзду", - пишуть ЗМІ.

Відзначається, що за президентства Бориса Єльцина з РФ виїжджали не більше 250 тис. чоловік на рік. У часи перших двох президентських термінів Володимира Путіна число російських іммігрантів почало знижуватися: з 150 тис. чоловік у 2000 році до менш ніж 50 тис. до 2007 року. Під час президентства Дмитра Медведєва з РФ виїжджало 30-40 тис. чоловік на рік.

Проте з новим приходом Путіна до влади в 2012 році число російських іммігрантів зросла відразу в три рази і з кожним роком продовжувало збільшуватися.

"Stratfor пишуть, що перший та другий термін перебування Путіна при владі розглядався багатьма з тих, хто пізніше поїхав з РФ, не просто як епоха економічної стабільності, а й епоха відродження Росії. Але всі ці сподівання були перекреслені парламентськими виборами 2011 року, які пройшли з величезним кількістю фальсифікацій і послідували за цим масовими протестами, які жорстоко придушувалися поліцією", - зазначили ЗМІ.

Також "закручування гайок" спровокувало від'їзд з РФ політичних активістів, журналістів, науковців і власників бізнесу. Крім цього, в останні пару років почали масово покидати Росію лікарі, інженери, вчені, підприємці, викладачі.

У Stratfor підкреслили, що втрата таких висококваліфікованих фахівців важко вдарить по економіці РФ в майбутньому і робить країну ще більш залежною від зовнішніх криз, наприклад, від падіння цін на нафту.

Як повідомляв "Апостроф", у Stratfor назвали число росіян, які покинули країну під час третього терміну Путіна.