RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Відомий російський журналіст розповів, як розвалиться РФ

Російський журналіст, який працює в Україні, Євген Кисельов вважає, що Росія може розпастися, як колись Радянський Союз.

Про це Кисельов сказав в інтерв'ю Цензору.

"Так, Росія може розпастися. Такий ризик є. Дивіться, за яким сценарієм це відбулося з СРСР: "своя сорочка ближче до тіла". Керівники республік відчули, що їхні інтереси під загрозою. Тоді колишні перші секретарі ЦК компартій союзних республік або їхні голови Верховних Рад дуже швидко склали свої партійні квитки, стали переконаними демократами, президентами своїх незалежних держав. В Росії теж може настати така ситуація. У будь-якому разі, тенденції розвитку її економіки вказують на те, що поки добрих перспектив не проглядається, а економічні труднощі будуть тільки зростати", — стверджує російський журналіст.

"Єдиним рецептом за зміни ситуації є системна лібералізація. Путін сам повинен ініціювати політичні та економічні зміни в країні — відмовитися від багатьох непопулярних елементів нинішньої політики, почати відтворювати конкурентне середовище і відроджувати інститути, які дозволять в короткі терміни забезпечити нове економічне зростання. Мова йде про незалежнi суди, самостійний парламент, правоохороннi органи, які не займаються поборами з бізнесменів, а борються зі злочинністю і корупцією, вільну пресу, а також про відмову від конфронтації з сусідами, з Європою і Америкою. Без цього, особливо в умовах дефіциту кредитних ресурсів, жахливого технологічного відставання, колосальної залежності економіки від експорту природних ресурсів, іншого шляху просто немає. Якщо ж продовжувати нинішній курс, він рано чи пізно може призвести до вичерпання тієї фінансової "подушки безпеки", яка поки що там існує. І тоді телевізор почне програвати холодильнику. Я нікого конкретного не маю на увазі, але як тільки місцевий маленький царьок, який сидить в кількох тисячах кілометрів від Москви, зрозуміє, що в столиці може так все закрутитися, що він втратить владу в своїй вотчині, він за будь-яку ціну буде її зберігати. В результаті ми зможемо побачити якусь Далекосхідну, Сибірську або Уральську республіки. До речі, на початку 1990-х років, коли ще зберігалися відцентрові сили, однойменні проекти вже виникали. Плюс ще Татарстан і Башкирія фактично добивалися незалежності від Москви, а на Північному Кавказі взагалі була війна. Я не виключаю, що все це може повторитися. Така логіка історії і великої політики", — вважає Кисельов.

Як повідомляв "Апостроф", Євген Кисельов назвав головного кремлівського пропагандиста Дмитра Кисельова наперсточником.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: Росія