RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Одіозний Лоза пояснив, чому російській мові не стати міжнародною

Відомий у минулому радянський і російський музикант Юрій Лоза, який прославився заявами про те, що виконавці Led Zeppelin і Rolling Stones не вміють співати, пояснив, чому російська мова не стане мовою міжнародного спілкування.

Про це Лоза розповів в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, для того, щоб російська мова стала міжнародною, доведеться "спростити її до розмірів англійської".

"Англійська — примітивна, проста і дуже розмовна. Я б не хотів такого побажати російській мові. Просто я люблю свою мову, вона багата. Українська теж, напевно, багата, тому що вони похідні від одного кореня, але я її погано знаю. Тому відпускати зараз російську мову і стискати її до розмірів англійської — це сильно вдарити по красі мови", — заявляє Лоза.

За його словами, немає потреби проводити експансію російської мови на територію ЄС.

"Навіщо європейцям вчити красиву, але складну російську мову, якщо у них є свої мови? От інша справа, що на фестивалях ми повинні показувати, що у нас є культура, і свою мову, але ми цього не робимо. Ми приїжджаємо на фестивалі і всім доводимо, що можемо співати так само, як англійці. І для чого? Щоб сподобатися ірландської домогосподарці?" — запитує російський співак.

Що стосується висловлювання Лози про "примітивность" англійської мови і "багатство" російської мови, варто зазначити, що самий авторитетний словник російської мови — Великий академічний словник в 17-ти томах, випущений в 1970 році, — містить 131 257 слів. Словники англійської мови призводять набагато більш високі цифри. Так, словник Oxford English Dictionary містить близько півмільйона слів. За даними Global Language Monitor, в 2009 році кількість слів в англійській мові перевищила мільйонну позначку і продовжує збільшуватися з середньою швидкістю близько 15 слів в день.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Юрій Лоза: Можу зараз поїхати в будь-яке місто України і на ринку купити автомат.