RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Війна на Донбасі: у Росії вказали на сумне становище бойовиків ДНР/ЛНР

Останнім часом у Росії грунтовно узялися за видворення з країни людей, які воювали на боці самопроголошених ДНР і ЛНР, і не є громадянами РФ.

Російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський у своїй статті для «Апострофа» пояснив, що через проблеми з документами ризик бути висланими з РФ мають безліч так званих "ополченців".

«Якісь добровольці або не добровольці — коротше, діячі з ДНР і ЛНР — приїжджають у Росію. При цьому вони не є громадянами Росії. Раніше вони начебто не мали проблем в РФ, але тепер їх висилають. Про інерцію судової системи, як я розумію, мови бути не може. Тому що цієї інерції не було — адже раніше їх не висилали. Так яка це інерція?! Це — принципово нове рішення», - пише Радзіховський.

Журналіст додає: «Сенс цього рішення абсолютно очевидний: Росія намагається позбутися цього "подарунка" під назвою "Донецька і Луганська республіки". А от як це зробити, вона (Росія) поки, мабуть, не вирішила. Ясно, що намагаються якось ситуацію озлобити. До речі кажучи, для "ополченців" це має принципіальне значення. Тому що до цих пір ситуація була, як я розумію, така: ти повоював, заробив грошей, після чого можеш їхати в Росію. А тепер, якщо це буде масове явище, а не разова історія - ти ("ополченець") замкнений у мишоловці. Воювати-то ти воюєш, а що робити далі — незрозуміло. Ти приречений в цій "Новоросії" залишатися. Якщо ти, звісно, не громадянин Росії».

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" Іграшка під назвою "ДНР і ЛНР" Путіну набридла.