RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

У відомої російської акторки стався інцидент з Бандерою

Російська актриса Лія Ахеджакова у відповідь на випад на її адресу росіянки із запитанням, як актриса ставиться до ідеолога українського націоналізму Степана Бандери, розповіла про згубність путінської пропаганди.

Інцидент стався під час ефіру з Ахеджакової на Радіо Свобода.

Туди додзвонилася слухачка, яка представилася Ніною Василівною з Балаково Саратовської області.

Слухачка розповіла, як на її думку, зараз все погано в Україні.

"Я хотіла поставити запитання Ахеджаковій. Вона каже, що вона любить Україну, ми теж любимо. Я не політик, пенсіонерка, все життя пропрацювала на заводі, таких як я, мою думку, з навколишніх всі прості люди підтримують. Зараз з України зробили бандерівщину, у них герої бандерівці. Хто у війну загинув, цих героїв зносять пам'ятники. Але ж вони воювали не за Сталіна, вони воювали за нас, за Росію. Про Крим. Крим завжди був наш, і кримчани завжди вважали себе Росією. Крим став в епоху Катерини Другої, скільки російської крові було пролито. Прикро чути такі слова", - зазначила вона.

"Нехай вона (Ахеджакова, - ред.) відповість, як вона ставиться до Бандери", – додала слухачка своє запитання.

"Я особисто з ним не знайома. Думаю, що про Бандеру я з вами сперечатися не буду", - парирувала на це актриса.

Потім Ахеджакова пояснила, як згубно впливає на людські життя нинішня кремлівська пропаганда.

"Я вам, Ніно Василівно, я ж вас не називаю "вона" або "ця", я вас називаю Ніна Василівна, дорога, сперечатися з вами не буду. Ви маєте право на особисту свою думку, я маю право на свою особисту думку. Я прожила життя, ви прожили зовсім інше життя. Сперечатися безглуздо. У мене є такий улюблений режисер Кама Гінкас, одного разу я почула абсолютно дивовижний його вислів, що не треба сперечатися, в суперечці перемагає демагог. Ми з вами не демагоги, у вас своя точка зору, у мене своя точка зору. Головне – не зненавидіти один одного. Тому що ці штуки, які нам викладають, ось ці тести, вони нас всіх ворогами зробили – ось це найстрашніше. Навіть в родинах вороги, я знаю ці сім'ї, де донька з мамою, ненависть, де син на маму, мама на сина. Не будемо з вами, залишайтеся при своїй думці, вже дозвольте й мені бути при моїй думці", - зазначила актриса.

Як повідомляв "Апостроф", Ахеджакова, яка народилася в Дніпропетровську, схвалила його перейменування на Дніпро. Вона також розповіла, як гостро переживає за анексію Криму Росією.